ΠΕΡΙ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ

ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΗΝ ΟΔΗΓΗΣΗ ΓΙΑ 80ΧΛΜ ΜΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΕΩΣ 80ΧΛΜ/ΩΡΑ*

Το Bridgestone DriveGuard® φέρνει την επανάσταση στη βιομηχανία των ελαστικών, με πρόσθετα οφέλη και ασφάλεια για όλους τους καταναλωτές.

Το Bridgestone DriveGuard® φέρνει την επανάσταση στη βιομηχανία των ελαστικών, με πρόσθετα οφέλη και ασφάλεια για όλους τους καταναλωτές

Διατηρείστε τον έλεγχο και την ασφάλεια σας σχεδόν μετά από οποιαδήποτε ζημιά ελαστικού, ό,τι αυτοκίνητο κι αν οδηγείτε1!

Το νέο Bridgestone DriveGuard, το ελαστικό που αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού, είναι τώρα διαθέσιμο και στην Ελλάδα.2

Το DriveGuard της Bridgestone, της μεγαλύτερης εταιρίας ελαστικών στον κόσμο, προσφέρει πρόσθετα οφέλη και ασφάλεια σε όλους τους καταναλωτές και σχεδιάστηκε για να μπορεί να τοποθετηθεί σχεδόν σε όλα τα αυτοκίνητα. Διώχνει μακριά κάθε ανησυχία σε περίπτωση που προκύψει οποιαδήποτε ζημιά στο ελαστικό και παρέχει υψηλά επίπεδα επιδόσεων στην ασφάλεια, την απόδοση στο βρεγμένο, την άνεση και την αποδοτικότητα των καυσίμων. Έτσι ο οδηγός απολαμβάνει την οδήγηση του με σιγουριά, ασφάλεια και άνεση.

Χάρη στα ενισχυμένα πλαϊνά και τα υψηλής τεχνολογίας πτερύγια ψύξης, το πολυβραβευμένο3 DriveGuard σας επιτρέπει να συνεχίσετε την οδήγηση με ταχύτητα 80 χλμ/ώρα έως 80 χλμ, αφού τρυπήσει το ελαστικό.4

Γνωστή για την εξέλιξη εξαιρετικών και καινοτόμων τεχνολογιών, η Bridgestone, με το καινούργιο προϊόν της, DriveGuard, αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού:

 • Δυνατότητα εφαρμογής σε όλα επιβατικά οχήματα ανεξαρτήτως κατασκευαστή ή μοντέλου. Το DriveGuard της Bridgestone δεν περιορίζεται σε μία εργοστασιακή εφαρμογή για συγκεκριμένες μάρκες ή μοντέλα αυτοκινήτου. Μπορεί να εφαρμοστεί στα περισσότερα αυτοκίνητα που έχουν TPMS5, το οποίο είναι υποχρεωτικός εξοπλισμός στην Ευρώπη σε όλα τα καινούργια αυτοκίνητα από τον Νοέμβριο του 2014 και προσφέρει μία δυναμική 32 εκατομμυρίων οχημάτων, που μπορούν να εξοπλιστούν με DriveGuard το 2016.
 • Μοναδική ανταπόκριση σε όλα σχεδόν τα είδη ζημιάς ελαστικού (συμπεριλαμβανομένων των πλαϊνών και του πέλματος) που διαφέρουν από λοιπές λύσεις σχετικά με την επισκευή των ελαστικών (π.χ. μπάλωμα). Η τεχνολογία νέας γενιάς DriveGuard χρησιμοποιεί έναν αποκλειστικό σχεδιασμό υψηλής τεχνολογίας πτερυγίων ψύξης καθώς και υποστηρικτικά και σκληρά ενισχυμένα πλαϊνά, που επιτρέπουν στους οδηγούς να διατηρήσουν τον έλεγχο και να συνεχίσουν να οδηγούν με ασφάλεια και άνεση για απόσταση έως 80χλμ με ταχύτητα έως 80χλμ/ώρα6, αφού τρυπήσει το ελαστικό τους, έως ότου να είναι ασφαλές είτε να επισκευαστεί είτε να αντικατασταθεί, παρέχοντας επιπλέον σιγουριά.
 • Φιλοσοφία “Δεν συμβιβάζομαι”. Το DriveGuard της Bridgestone προσφέρει τις καλύτερες στην κατηγορία επιδόσεις χωρίς να συμβιβάζεται η απόδοση στο βρεγμένο και στην αντίσταση κύλισης, όπως σημειώνεται και στην Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ελαστικού7 (A στις επιδόσεις στο βρεγμένο και C στην Αντίσταση Κύλισης) και τις ανεξάρτητες δοκιμές από την TÜV Süd8 αποδεικνύοντας ότι το Bridgestone DriveGuard κατατάσσεται υψηλά στις κατηγορίες των επιδόσεων που είναι σημαντικές για τους οδηγούς, όπως η ασφάλεια στο βρεγμένο, τοποθετώντας το DriveGuard στην πρώτη γραμμή της οδικής ασφάλειας.

Με το 60% των οδηγών να έχουν πάθει λάστιχο τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έχοντας έντονη την αίσθηση της απελπισίας και της ανασφάλειας σε συνδυασμό με πολύ χαμένο χρόνο έως και 3 ώρες9, τώρα είναι σίγουρα η ώρα να επανεξετάσουμε την ασφάλεια των ελαστικών. Το DriveGuard της Bridgestone, υπογραμμίζει τη δέσμευση της εταιρίας ως προς την οδική ασφάλεια – πρακτικά σε όλες τις συνθήκες– καθώς συμβάλλει στην αποφυγή ατυχημάτων, που προκύπτουν από διατρήσεις, ξαφνική απώλεια της πίεσης ή άλλους τύπους ζημιάς ελαστικών.

“Το DriveGuard της Bridgestone σας επιτρέπει να συνεχίσετε να κινείστε και να αποφύγετε την άμεση ταλαιπωρία και τις επικίνδυνες καταστάσεις, που μπορεί να προκύψουν, όταν έχετε ένα σκασμένο λάστιχο. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα ενδεδειγμένα όρια ταχύτητας και απόστασης, οι οδηγοί μπορούν να επιλέξουν οι ίδιοι πότε και που θα αντικαταστήσουν το λάστιχό τους. Η επαναστατική μας τεχνολογία συμβάλλει στην οδική ασφάλεια και προσφέρει στους οδηγούς ηρεμία και σιγουριά.” δηλώνει ο Tom Adams, Διευθυντής Πωλήσεων Ελαστικών Αντικατάστασης στη Bridgestone Europe10.

Πως λειτουργεί το DriveGuard?

Το Bridgestone DriveGuard που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας, χρησιμοποιώντας τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες, φέρνοντας την οδήγηση στο επόμενο επίπεδο, προσφέρει:

 • Κύλιση με χαμηλή πίεση, λόγω:
  • Των βελτιωμένων, ενισχυμένων και σκληρών πλαϊνών, τα οποία υποστηρίζουν το βάρος τους οχήματος σε περίπτωση ξαφνικής απώλειας του αέρα, διατηρώντας τον έλεγχο του οχήματος με ασφάλεια για απόσταση έως 80χλμ με ταχύτητα έως 80χλμ/ώρα
  • Της προηγμένης πολυεστερικής στρώσης σκελετού από πολυεστέρα, η οποία παρέχει υψηλή αντοχή στην παραγωγή θερμότητας, βελτιώνοντας την ανθεκτικότητα των ελαστικών
  • Της Nano Pro-Tech τεχνολογίας, μίας σύνθεσης γόμας που μειώνει την τριβή μεταξύ των μορίων του άνθρακα, μειώνοντας έτσι την παραγωγή θερμότητας στα πλαϊνά τοιχώματα και βοηθώντας το ελαστικό να διατηρήσει το σχήμα του
  • Του σχεδιασμού με πτερύγια ψύξης υψηλής τεχνολογίας στο πλευρικό τοίχωμα, τα οποία διοχετεύουν την αυξημένη θερμότητα από τα πλαϊνά προς τη ζάντα, βοηθώντας έτσι στη διατήρηση του ελαστικού, βελτιώνοντας την ασφάλεια και την ανθεκτικότητα
 • Καλό χειρισμό στο βρεγμένο, λόγω:
  • Της εξαιρετικής υδρολίσθησης: βέλτιστη κατανομή των κενών στο κέντρο του σχεδιασμού πέλματος
  • Του κορυφαίου χειρισμού στις στροφές: ενωμένα μπλοκ στην περιοχή των ώμων με βέλτιστη κατανομή της επιφάνειας πίεσης
  • Της μικρής απόστασης φρεναρίσματος: σύνθεση γόμας, υψηλής περιεκτικότητας σε πυρίτιο με τεχνολογία Nano Pro-Tech
 • Άνεση, λόγω:
  • Του νέου σχεδιασμού της δομής της κορώνας που παρέχει εξελιγμένη απορροφητικότητα της ανομοιομορφίας του δρόμου
  • Του βελτιωμένου ενισχυμένου μετρητή μέσα στη γόμα
  • Της ελαφρύτερης κατασκευής
  • Της βελτίωσης της άνεσης ανά διάσταση
  • Της βελτιωμένης ακαμψίας που παρέχει άνεση στα επίπεδα των συμβατικών ελαστικών

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον σύνδεσμο: http://www.elastrak.gr/driveguard-launch1 Προς το παρόν, τα ελαστικά Driveguard δεν είναι διαθέσιμα για ημιφορτηγά και εφαρμόζονται μόνο σε αυτοκίνητα που έχουν Σύστημα Παρακολούθησης Πίεσης Ελαστικών (TPMS). Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.bridgestone.eu/driveguard/.
2 Στην Αμερική κυκλοφορεί με επιτυχία ήδη από το 2014 ενώ σε μέρος της Ευρώπης κυκλοφόρησε το 2016.
3 Το DriveGuard έλαβε το Βραβείο Καινοτομίας στην κατηγορία "Τεχνολογία και Προϊόντα" στην έκθεση REIFEN Essen 2016 και το Βραβείο Προϊόντος της Χρονιάς 2016 από το Auto Express.
4 Η απόσταση οδήγησης, αφού τρυπήσει το ελαστικό σας, ενδέχεται να ποικίλει, με βάση το φορτίο του οχήματος, την εξωτερική θερμοκρασία και το πότε ενεργοποιείται το TPMS.
5 Το Σύστημα Παρακολούθησης Πίεσης Ελαστικών (TPMS) είναι ένας ηλεκτρονικός εξοπλισμός που σχεδιάστηκε για να καταγράφει την πίεση του αέρα εντός του ελαστικού. Το σύστημα μεταδίδει ένα σήμα σε έναν δέκτη στο αυτοκίνητο. Εάν η πίεση πέσει κάτω από ένα συγκεκριμένο επίπεδο, τότε στο ταμπλό του αυτοκινήτου εμφανίζεται ειδοποίηση για τον οδηγό.
6 Η απόσταση οδήγησης, αφού τρυπήσει το ελαστικό σας, ενδέχεται να ποικίλει, με βάση το φορτίο του οχήματος, την εξωτερική θερμοκρασία και το πότε ενεργοποιείται το TPMS.
7 Η Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ελαστικού είναι ένα σύστημα βαθμολόγησης μέσω του οποίου, οι κατασκευαστές ελαστικών για αυτοκίνητα, ημιφορτηγά και φορτηγά οφείλουν να προσδιορίσουν την κατανάλωση καυσίμου, την πρόσφυση στο βρεγμένο και τα επίπεδα θορύβου. http://ec.europa.eu/energy/sites/ener/files/documents/FIN%20User%20guide%20-%20tyres.pdf
8 Το DriveGuard της Bridgestone κατατάσσεται υψηλά ως προς τα κριτήρια της TÜV SÜD σε σύγκριση με τα 3 ανταγωνιστικά, συμβατικά ελαστικά: υδρολίσθηση στην ευθεία, υδρολίσθηση στις στροφές, φρενάρισμα στο στεγνό και πλευρική πρόσφυση στο βρεγμένο. Κατατάσσεται στο ίδιο επίπεδο με τους ανταγωνιστές σε σχέση με το φρενάρισμα στο βρεγμένο και τον θόρυβο εν κινήσει και είναι συγκρίσιμο με την άνεση. Η δοκιμή έλαβε χώρα τον Νοέμβριο του 2015 από την TÜV SÜD Product Service GmbH (Αρ. Αναφοράς 713073923-5 – Διάσταση ελαστικού 225/45 R17).
9Η Bridgestone ανέθεσε την έρευνα που έγινε στην Profacts, το 2015
10 Bridgestone EMEA : Ευρώπη, Ρωσία, Μέση Ανατολή και Αφρική