ΠΕΡΙ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ

Bridgestone Turanza T005 και Mercedes-Benz A-Class: Σχεδιασμένα για να «λειτουργούν» μαζί

Το Turanza T005 λειτουργεί άψογα με το όχημα για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία της οδήγησης και να ανταποκριθεί στα υψηλά πρότυπα για τα οποία ξεχωρίζουν τόσο η Bridgestone όσο και η Mercedes-Benz.

 

Η Bridgestone, η No1 εταιρία ελαστικών και καουτσούκ στον κόσμο1, συνεργάστηκε στενά με την Mercedes-Benz για περισσότερα από δύο χρόνια προκειμένου να σχεδιάσει, να κατασκευάσει και να τελειοποιήσει το touring ελαστικό Turanza T005 για τη νέα Mercedes A-class. Το ελαστικό προμηθεύεται στο πλήρες διαστασιολόγιο για μεγάλες ζάντες από 17–19” συμπεριλαμβανομένων των ελαστικών με τεχνολογία Run Flat για 17” και 18”.

‘Η A-Class έχει ένα πολύ νεανικό, δυναμικό χαρακτήρα’ εξηγεί η Daniele Turriziani, οδηγός δοκιμών για την Bridgestone EMEA, η οποία συμμετείχε ενεργά στη διαδικασία της μηχανικής. ‘Είναι επίσης εξαιρετικά μοντέρνο και άνετο. Θέλαμε το Turanza T005 να φέρει όλες αυτές τις ιδιότητες στο προσκήνιο, προσαρμόζοντας τα ελαστικά στο αυτοκίνητο από την αρχική φάση σχεδιασμού.’

Η πρόσφυση στο βρεγμένο είναι εξαιρετική και το ελαστικό προσφέρει μία άνετη εμπειρία οδήγησης. ‘Οι μηχανικοί της Bridgestone οριστικοποίησαν την τελική σύνθεση γόμας του πέλματος βάσει των πλάνων και του σχεδιασμού της A-Class,’ λέει η Daniele Turriziani. ‘Δοκιμάσαμε, προσαρμόσαμε και ξαναδοκιμάσαμε τα ελαστικά εδώ στο Ευρωπαϊκό Τεχνολογικό Κέντρο και Πεδίο Δοκιμών της Bridgestone. Συνεχίσαμε να πιέζουμε στα όρια τον σχεδιασμό, έως ότου γνωρίζαμε ότι ήταν εντελώς σωστός. Τώρα, η σκληρή δουλειά αναγνωρίζεται με τα ελαστικά που προορίζονται για χρήση στους Ευρωπαϊκούς δρόμους.’

Αυτή η προσέγγιση έχει επίσης επιτρέψει στην Bridgestone να αναπτύξει ένα ελαστικό που προσφέρει τις καλύτερες στην κατηγορία επιδόσεις Ευρωπαϊκής Ετικέτας2 για τα ελαστικά Τεχνολογίας Run-Flat, χάρη στα οποία οι οδηγοί της Mercedes-Benz A-Class δεν θα χρειαστεί να σταματήσουν στο πλάι του δρόμου εξαιτίας ενός σκασμένου λάστιχου.

‘Το Turanza T005 αποτελεί μία απίστευτη καινοτομία και έχει ωθήσει τη μηχανική των ελαστικών σε μία νέα πολύ ενδιαφέρουσα κατεύθυνση. Όμως, πέρα από τους πίνακες σχεδιασμού και εξέλιξης, το Turanza T005 είναι ενδεικτικό το τι αντιπροσωπεύουν όλα τα ελαστικά της Bridgestone,’ εξηγεί ο Christophe de Valroger, Αντιπρόεδρος Αρχικού Εξοπλισμού, Bridgestone EMEA. ‘Σας εξασφαλίζουν την συνέχιση της διαδρομής σας, ανεξάρτητα από τα εμπόδια που συναντάτε στην πορεία και το ταξίδι σας.’

Η Bridgestone θα προμηθεύσει το πλήρες διαστασιολόγιο για μεγάλες ζάντες από 17–19” , με την χειμερινή σειρά να έχει ήδη εγκριθεί από την Mercedes-Benz για την αγορά της αντικατάστασης.

 

Τα Turanza T005 της Bridgestone στη Mercedes A-class Copyright Daimler AG 


1 Με βάση τις πωλήσεις ελαστικών του 2016. Πηγή: Tire Business 2017 – Παγκόσμια Κατάταξη Εταιριών Ελαστικών.
2 Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ελαστικών 1222/2009 – Πρόσφυση στο Βρεγμένο A και Οικονομία Καυσίμου B.

 

Πληροφορίες
Βιβή Σταμπέλου
210 8196954
vstampelou@elastrak.gr

Η ΕΛΑΣΤΡΑΚ είναι Επίσημος Αντιπρόσωπος της Bridgestone στην Ελλάδα και διαθέτει τα ελαστικά Bridgestone, Firestone & Dayton στην ελληνική αγορά από το 2001. Η ΕΛΑΣΤΡΑΚ είναι θυγατρική εταιρεία της ΕΛΤΡΑΚ, που έχει την αποκλειστική αντιπροσωπεία των μηχανημάτων Caterpillar στην Ελλάδα από το 1982. Η ΕΛΤΡΑΚ έχει μπει δυναμικά και στον κλάδο των ανταλλακτικών αυτοκινήτων μέσω της θυγατρικής της εταιρείας ΕΛΤΡΕΚΚΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες, επίκαιρα νέα και φωτογραφικό υλικό, ακολουθήστε μας στο Facebook και το Instagram και επισκεφθείτε μας στις ιστοσελίδες μας www.bridgestone.gr και www.elastrak.gr.

Η Bridgestone EMEA (Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική), με έδρα στις Βρυξέλλες, στο Βέλγιο, αποτελεί θυγατρική πλήρους ιδιοκτησίας της Bridgestone Corporation, με έδρα στο Τόκιο, της μεγαλύτερης εταιρίας ελαστικών και καουτσούκ σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Bridgestone EMEA δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 60 χώρες και απασχολεί πάνω από 18.200 υπαλλήλους. Σε ολόκληρη την περιοχή διαθέτει 14 εργοστάσια ελαστικών και σχετικά με τα ελαστικά, ένα βασικό Κέντρο Έρευνας & Εξέλιξης και ένα πεδίο δοκιμών Τα κορυφαία ελαστικά της Bridgestone EMEA πωλούνται στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και σε όλο τον κόσμο.